Boka tid hos fysioterapeut

Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter på Enhagsvägen 16 i Täby kan du boka tid hos våra fysioterapeuter med specialistkompetens inom ortopedi och neurologi. Inom specialiserad fysioterapi, neurologi erbjuder vi nu även CI terapi.

Vi har avtal med region Stockholm och ett besök hos fysioterapeut/sjukgymnast kostar 200 kronor. Högkostnadsskydd gäller(frikort). Ingen remiss krävs men det är bra om du varit hos en läkare som utrett dina besvär innan du kommer till oss.

Vid första besöket gör fysioterapeuten utredning och bedömning av dina besvär genom muntliga frågor och genom undersökning och tester. Du och din fysioterapeut lägger sedan upp en behandlingsplan tillsammans. Det är viktigt för ett bra resultat att du är delaktig i beslut och tar eget ansvar för din rehabilitering.

Rehabiliteringen kan ske individuellt eller i grupp eller i en kombination av båda. Vad som passar bäst för dig är något du och din fysioterapeut kommer överens om.

Återbesök bokas in för att följa upp hur det framskrider med rehabiliteringen och för att se om något behöver ändras i träningsprogrammet.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms riktlinjer kring skyddsutrustning och rekommendationer för att förhindra smittspridning. Stanna hemma om du är sjuk eller har symtom, tvätta händerna noggrant och ofta, håll avstånd på 2 meter så ofta du kan.  

Rehab efter Covid 19

Kvarstående symtom och problem efter en genomgången Covid 19 är många och väldigt varierande.

Har du varit sängliggande en längre period kan du t ex ha kvarstående muskelsvaghet, nedsatt ork, trötthet och lätt bli andfådd vid ansträngning.  Även neurologiska symtom kan finnas. Dessa symtom kan hänga kvar en lång tid efteråt.

Det är viktigt att du ändå försöker röra på dig och öka belastning och intensitet långsamt. Kanske börja med korta promenader.

Hos oss på Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter kan du få hjälp av våra fysioterapeuter med bedömning av dina besvär och en anpassad rehabplan upplagd. Vi följer upp och utvärderar dina framsteg för att du ska ligga på rätt nivå i din träning. 

Kontakta oss via telefon 08-6308350 eller skicka en förfrågan via 1177.se/minavardkontakter.

Välkommen!

Kontakta oss T. 08-630 83 50 eller via Mina vårdkontakter/ 1177.se