Medicinsk rehabilitering

Furuhöjden Rehabiliteringshem tar emot dig som råkat ut för medicinska komplikationer vid vård på akutsjukhus och nu behöver inneliggande rehabilitering, vård och återhämtning.

Vård-och rehabilitering anpassas för dig när du kommer till oss

Vi vill att du ska få den vård och träning som just du behöver och därför är det viktigt att du berättar hur du mår samt vilka förväntningar och mål du har så vi kan anpassa din vård- och rehabplan efter dina behov. Att du är delaktig och aktiv i din egen rehabilitering är avgörande för ett bra resultat.

Exempel på mål med vistelsen kan var att klara din hygien och klädsel självständigt, hantera läkemedel själv, få igång magen men framför allt att återhämta dig efter din sjukhusvistelse så du har möjlighet att återgå till din bostad.

 

Beroende på vilka behov du har träffar du personer från olika yrkesgrupper t ex fysioterapeut, sjuksköterska, undersköterska, kurator, psykolog, dietist. Våra specialistläkare tillkallas om behov finns.

Vi planerar din utskrivning tillsammans så du känner dig så trygg som möjligt när du efter några dagar lämnar oss

Vi erbjuder dig:

  • Anpassad vård- och träning för att du ska återhämta dig efter din sjukhusvistelse och kunna bli så självständig som möjligt igen.
  • Eget rum med dusch och toalett samt vårdpersonal tillgänglig dygnet runt.
  • Hög kompetens och lång erfarenhet inom området.
  • Hemlagad mat från vårt eget kök.
  • Lugn inom- och utomhusmiljö med närhet till fina gång och cykelvägar.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor, funderingar eller vill boka plats 08 – 6308900.

Varmt välkommen!