Prova dans för Parkinson

Furuhöjden kommer under hösten 2022 ha ett projekt med Balettakademin där vi erbjuder dans för personer med Parkinson eller annan neurologisk sjukdom.
Metoden kallas Dance for PD eller Dans för Parkinson på svenska.
När?- Fredagar mellan kl. 11-12 med start den 2 september 2022
Var? – Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter, Enhagsvägen 16 i Täby. 

Anmälan och frågor: 08-630 83 50
Inga förkunskaper krävs. Dansövningar anpassas efter förmåga. Max antal 8 personer, först till kvarn.
Välkomna!

Mer information

Nu kan du som har Parkinsons sjukdom pröva på dans som rehab. Metoden kallas Dance for PD eller Dans för Parkinson på svenska och har tagits fram specifikt för den som har sjukdomen.

Balettakademien erbjuder sedan flera år kurser i Dans för Parkinson och för att öka tillgängligheten till dansen prövar Kompetenscentrum för kultur och hälsa vid Region Stockholm och Balettakademien att genomföra Dans för Parkinson kopplat till din rehabverksamhet så att fler kan få möjlighet att testa metoden.

– Vi börjar sittande på stolar, för att sen röra oss stående och gående. På dansen övar vi balans, styrka, koordination och smidighet men framför allt har vi kul med stor gemenskap. Dans är lika mycket hjärngympa som kroppslig upplevelse, säger Åsa N. Åström, danspedagog och ämnesansvarig för Danshälsa på Balettakademien.

NEURODANS är en variant av Dans för Parkinson som är anpassad utifrån patienter med andra neurologiska svårigheter. För pedagogen från Balettakademien är det möjligt att erbjuda neurodans vilket också kan möjliggöra för att få till en större grupp.

Facebook
LinkedIn

Besöksrestriktioner

Furuhöjden Rehabiliteringshem Vi har besöksrestriktioner på Furuhöjden Rehabiliteringshem. Detta för att minimera risken för smittspridning

Läs mer »