Rehabcenter

Öppenvårdsrehab

För remittenter
En arbetsterapeut tillsammans med en patient planterar blommor i en blomlåda.

Din rehabilitering

Vid första besöket gör fysioterapeuten en preliminär bedömning av dina besvär. Du och din fysioterapeut lägger sedan upp en rehabiliteringsplan utifrån de överenskomna målen. Rehabiliteringen sker individuellt utifrån dina behov eller i mindre grupper. 

Vård- och rehabilitering för dig

Vi utgår alltid från dina behov, vad du kan och inte kan göra samt dina mål för att tillsammans med dig utforma din rehabiliteringsplan. Att du är delaktig och aktiv i din rehabilitering är avgörande för ett bra resultat.

Regelbunden uppföljning

Vi har regelbundna avstämningar tillsammans med dig för att se hur det går och vid behov justerar vi aktiviteter eller träning så du får ett så bra resultat som möjligt.

Rehabiliteringsområden

En rehabassistent visar en patient ett stående träningsprogram i en träningsbarr.

Specialiserad rehabilitering vid ortopediska besvär

Inom ortopedi erbjuder vi bland annat balansträning, konditions- och styrketräning. Vi har även pre- och postoperativ rehabilitering vid höft-, knä- och axelplastik samt artroskopisk Bankart. Individuellt anpassad funktionell träning, artrosrehabilitering enligt NEMEX-principer, gånganalys och träning i optimal gångteknik, samt behandling av hjärnskakning ingår också i vårt utbud. Vi samarbetar dessutom med avdelningen för ortopedisk teknik (OTA) för att bedöma och utprova ortopedtekniska hjälpmedel.

Ortopedisk rehab

Vanliga frågor och svar

Hur länge behöver jag rehab?

All rehabilitering och träning är individuellt anpassad. Hur lång tid din rehabilitering pågår beror på dina besvär och hur väl du svarar på behandlingen. När du kommer till oss utarbetar vi en personlig plan för din rehabilitering.

Tränar jag ensam eller i grupp?

Rehabträningen sker både individuellt och i grupp. Vid gruppträning ses vi i en mindre grupp och tränar tillsammans. Träningen baseras ändå på de individuella behoven, och övningarna anpassas efter varje deltagare i gruppen.

Var lämnar jag tillbaka min utrustning?

All utrustning ska lämnas tillbaka till vårt Rehabcenter.

En fysioterapeut visar en patient hur hon ska träna. Patienten sitter på en pilatesboll med en hantel i vardera handen.
Din rehabilitering i centrum

Här har vi en stor träningslokal för balans-, styrke- och konditionsträning. Här finns även lokaler för träning av handmotorik och kognition samt utemiljö som lämpar sig väl för promenader eller annan träning utomhus.

Information och stöd

Parkinsonförbundet

Parkinsonförbundet arbetar för personer som har Parkinsons sjukdom och deras anhöriga.

Neuroförbundet

Neuroförbundet är en partipolitiskt oberoende stöd- och intresseorganisation för människor i Sverige som lever med neurologiska diagnoser.

1177

1177 kan du boka tid, lämna återbud eller komma i kontakt med oss.

På uppdrag av region Stockholm logotyp