Specialiserad neurologisk rehabilitering

Välkommen till Furuhöjden Rehab

Furuhöjden Rehab erbjuder rehabilitering för dig med neurologisk sjukdom eller skada. Du har haft din sjukdom eller skada en tid och behöver nu komma igång med din träning igen. Läs mer om våra alternativ dagrehab respektive inneliggande rehab samt hur du bokar plats hos oss  längre ned på denna sida. Inom kort kommer vi även att kunna erbjuda neurologisk rehab direkt efter vård på akutsjukhus.

Vård- och rehabilitering anpassas för dig

Vi utgår alltid från dina behov, vad du kan och inte kan göra samt dina mål för att tillsammans med dig utforma din rehabiliteringsplan. Att du är delaktig och aktiv i din rehabilitering är avgörande för ett bra resultat.

Vårt team har hög kompetens och kan bestå av fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska, undersköterska/rehabassistent, kurator, psykolog, logoped och dietist. Teamet anpassas efter dina behov. Vi har alltid specialistläkare att tillgå.

Regelbunden uppföljning

Vi har regelbundna avstämningar tillsammans med dig för att se hur det går och vid behov justera aktiviteter eller träning så du får ett så bra resultat som möjligt.

Inneliggande rehab mån- fre:

Lokaler och miljö

Du bor hos oss på Furuhöjden Rehabiliteringshem där du även har all din träning. Furuhöjden Rehabiliteringshem ligger lugnt i ett villaområde med fina promenadvägar runt omkring samt närhet till Rönningesjön.

Helpension med eget rum och lagad mat

Du bor i eget rum med dusch och toalett. Alla rum är utrustade med TV och patientlarm. Kostnadsfritt Wifi finns i lokalerna. Sjukvårdspersonal finns tillgänglig dygnet runt.

Furuhöjden har eget kök där måltiderna tillreds på plats. Råvaror av fin kvalitet används till att laga husmanskost och mat med internationell karaktär.

Besökstider, kläder, hygienartiklar, läkemedel

På Furuhöjden Rehabiliteringshem har vi fria besökstider och fri parkering.

Du kommer att ha dina privata kläder under din vistelse här. Tänk också på att ha stadiga skor, ta med hygienartiklar och dina läkemedel.

Dagrehab (ej inneliggande):

För dig som kommer till oss för träning några dagar i veckan:

Du kommer att träna på Enhagsvägen 16 på vår enhet Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter. Här har vi en stor träningslokal för balans-, styrke- och konditionsträning. Här finns även lokaler för träning av handmotorik och kognition samt utemiljö som lämpar sig väl för promenader eller annan träning utomhus.

Vi har omklädningsrum med dusch och det finns möjlighet att köpa lunch eller ta med egen matlåda. Vi har öppet vardagar 8 – 16.30.

Hur du gör för att ansöka om rehabilitering

Tala med din husläkare eller neurolog som skriver remiss för ”planerad specialiserad neurologisk rehabilitering” och skickar till oss via post eller via journalsystemet Take Care. Vi bedömer remissen och kontaktar dig sedan per telefon.

För mer information kontakta oss:

Furuhöjden Rehabiliteringshem (inneliggande rehab)– 08-6308900

Furuhöjden Hälsa och Rehabcenter (dagrehab) – 08-6308350

Eller läs mer på 1177 vårdguiden ”Rehabilitering i Stockholms Län”

Varmt välkomna!