När din vistelse är över fortsätter arbetet
När du avslutar din vistelse på vår inneliggande rehabilitering efter en sjukdom eller operation, börjar en ny och viktig fas av din återhämtning. Målet med din tid hos oss har varit att hjälpa dig återhämta dig och ge dig de verktyg och den kunskap du behöver för att fortsätta din rehabilitering på egen hand hemma.
Under din tid här har du fått vägledning och stöd av våra erfarna vårdpersonal. Du har lärt dig övningar och fått råd som är speciellt anpassade efter dina behov och förutsättningar. Detta har förberett dig för att ta nästa steg i din återhämtningsresa.
Trygg hemgång
Vi vet att övergången från sjukhuset till hemmet kan kännas överväldigande. Därför planerar vi din utskrivning noggrant tillsammans med dig, så att du känner dig så trygg som möjligt när du lämnar oss. Vi ser till att du har all nödvändig information och att du vet hur du ska fortsätta din träning och rehabilitering hemma.
När du kommer hem är det viktigt att fortsätta med de övningar och rutiner som vi har rekommenderat. Din framsteg och återhämtning beror till stor del på ditt engagemang och din uthållighet i att fortsätta träna. Kom ihåg att rehabilitering är en process och att det tar tid att nå dina mål.
Du är aldrig ensam i detta. Om du har frågor eller behöver ytterligare stöd kan du alltid kontakta oss.
Vi finns här för att hjälpa dig på vägen till full återhämtning.
Vanliga frågor och svar
Hur får jag hjälpmedel hem?
Innan du skrivs ut från Furuhöjden kartlägger vi tillsammans med dig din nuvarande hälsosituation för att identifiera eventuellt behov av stöd i hemmet vid utskrivning. Vi stämmer av med dig vilket stöd du har behov av i din livsföring för att fortsätta din rehabilitering i hemmet på ett tryggt sätt. Det kan handla om att du behöver fysiska hjälpmedel, såsom till exempel rollator, duschstol, toalettförhöjning eller trappklättrare. Dessa förskriver arbetsterapeuterna så att du har dessa när du kommer hem.
Hur kan jag få hembesök?
Vi ser över om du har behov av sjukvårdsinsatser i hemmet, såsom till exempel omläggning av operationssår eller stöd med mediciner. Finns ett sådant behov informerar vi din vårdcentral om vilka sjukvårdsinsatser som behöver ombesörjas av dem då du kommit hem. Fysioterapeut skickar remiss till hem-rehab om du har behov av det.
Vart lämnar jag tillbaka hjälpmedel?
Hjälpmedel du önskar lämna tillbaka kan du lämna hos oss på Gribbylundsvägen 75 eller din närmaste vårdcentral.
Fortsatt rehabilitering vid neurologisk sjukdom
På Furuhöjden Rehabcenter har vi träning och rehab dagtid för dig med stroke, parkinson, MS eller annan neurologisk diagnos.
Läs mer om dagrehabInformation & stöd
Parkinsonförbundet
Parkinsonförbundet arbetar för personer som har Parkinsons sjukdom och deras anhöriga.
Neuroförbundet
Neuroförbundet är en partipolitiskt oberoende stöd- och intresseorganisation för människor i Sverige som lever med neurologiska diagnoser.
1177
På 1177 kan du boka tid, lämna återbud eller komma i kontakt med oss.
Övriga patientföreningar och stödföreningar
På patientföreningarnas hemsidor finns information riktad både till dig som patient och anhörig.
- Afasiförbundet i Sverige – Vi vägrar vara tysta!
- Alzheimer Sverige
- Cancerfonden | patientföreningar
- Demensförbundet
- Diabetesförbundet
- Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft
- Hjärt- och lungsjukas riksförbund
- Mag- och tarmförbundet
- Neuroförbundet | för dig med neurologisk diagnos
- Njurförbundet
- Reumatikerförbundet
- Riksförbundet för Social och Mental Hälsa
- Strokeförbundet
- Tarm- uro- och stomiförbundet ILCO
Ekonomiskt stöd
Om du följer länkarna nedan finner du information om ekonomiska samhällsstöd som finns att ansöka om för dig som är ekonomiskt behövande.
Ekonomiskt stöd när du är sjuk – 1177
Fondmedel
Bidrag till ekonomiskt behövande – Region Stockholm
Stiftelser