Neurologi

Specialistmottagning

Bli fri från din huvudvärk

På vår specialistmottagning kartlägger vi dina behov och vilka behandlingsalternativ som kan vara aktuella. Det kan t ex vara bedömning av specialistfysioterapeut för att lägga upp en specifik träning och beteendeförändringar i vardagen för effektivare hantering av huvudvärk beroende på huvudvärkens orsak. Behandlingarna kan vara basal kroppskännedom, avspänning och mediyoga men även mer fysisk träning.

Idag finns det tyvärr inga blodprover eller andra undersökningar som kan påvisa migrän/ huvudvärkssjukdom så därför är din sjukdomshistoria avgörande för att vi ska kunna ställa en diagnos. Efter första besöket hos oss kommer du att få fylla i en huvudvärksdagbok som ett första steg till diagnos och behandling. Det är betydelsefullt att dokumentera hur ofta, vilken typ samt hur länge anfallet av migrän/huvudvärk varar. Tillsammans hittar vi en huvudvärksdagbok som passar dig.

En läkare sitter i samtal med en patient.

Vår specialistmottagning

På vår specialistmottagning hjälper våra neurospecialister dig att komma tillrätta med besvär från svår huvudvärk.

Läs mer

Mer om huvudvärk

Vad är huvudvärk

Huvudvärk är vanligt i befolkningen och migrän är en sorts neurovaskulär sjukdom. Uppskattningsvis har 15% av befolkningen migrän. Det är vanligare med migrän hos kvinnor i fertil ålder än hos män.

Spänningshuvudvärk är också vanligt förekommande. Förebyggande behandling och utredning ska skötas hos primärvården men om ytterligare behandlingssteg behövs ska remiss till neurolog skrivas.

Vad är en huvudvärksdagbok

Efter ett första besök hos oss önskar vi att du som patient fyller i en huvudvärksdagbok. Det är betydelsefullt att dokumentera hur ofta, vilken typ samt hur länge anfallet av migrän/huvudvärk varar. Vilken huvudvärksdagbok som används är efter patientens eget önskemål.

Tips på appar som vi använder är gratis “Brain twin” och “Migränappen”. Huvudvärksdagbok kan hjälpa både patient och vårdpersonal att följa effekt av behandling och kartlägga triggande faktorer.